maanantai 26. toukokuuta 2014

Jalkapallohuumaa Lissabonin yössä

Heijastuskuva ikkunasta vastapäisen talon seinään
Niin siinä sitten kävi, että Real Madrid päräytti mestarien liigan kuninkaaksi. Oltiin kavereiden kanssa samaan aikaan syömässä kiinalaisbuffetissa ja sielläkin näkyi töllöistä peli. Aluksi tuntui, että kukaan ei oikein seurannut ottelua eikä edes huomattu kun Atleticon eka maali tuli, kun kukaan ei reagoinut mitenkään. Sitten kuitenkin alkoi Real Madridille maaleja sadella ja ravintolassa riemu repesi. Pelin jälkeen yksi pitkä pöytä myös lauloi kovaan ääneen paljon onnea vaan -laulun, mutta mulle jäi vähän epäselväksi oliko onnittelut Real Madridille vai oliko jollakin synttärit. Hauska tunnelma joka tapauksessa!


metroasemalla
Hilpaistiin metrolla baarimestoille ja joka paikassa oli jalkapallofaneja joukkueiden paidat päällä. Real Madridin fanit tietenkin juhli ja Atleticon fanit oli vähän hiljaisemmilla mielin. Sanoin yhdelle Real Madridin kamoilla varustautuneelle miehelle onnea voitosta ja kun juteltiin vähän aikaa, selvisi että mies oli tullut Dubaista Lissaboniin yhdeksi päiväksi nähdäkseen pelin. Ei mikään turha reissu kun voittokin tuli!

.Tervetuloa Lissaboniin ...espanjaksi
Atletico-faneja yössä
 Baarialueella moni halusi tietenkin jutella pelistä ja kysyä kumpaa kannatin. Säilytin henkeni kannattamalla aina joukkuetta joko juttukaverin paidanvärin mukaan tai pelipaidattomien portugalilaisten kohdalla Real Madridia. Jaoin saman illan aikana monet ilot ja pettymykset. Jalkapallosta kiinnostumattomuushan ei tietenkään ole vaihtoehto.

Vaaleanpunainen katu, tuolla alla jossakin
Real Madrid -fani juhlatamineissa
Meno jatkui tietenkin aika myöhään ja nukkumaanmenoaika oli joskus puoli seitsemän jälkeen. Ilta on ollut hyvä, kun kotiin tullessa on kirkasta ja linnut laulaa. Tänään sitten kirjoittelin silmät puolitangossa esseetä eteenpäin. Illalla mentiin kavereiden kanssa vielä käymään hauskassa ruokapaikassa, jossa paistetaan muun muassa pizzoja ja leipiä suuressa puulämmitteisessä kiviuunissa. Keittoa varten annetaan kirpputorihenkinen kuppi käteen ja liemen voi käydä itse kalastamassa valtavasta kattilasta. Istumapaikan taas voi löytää sisältä, ulkona olevista pöydistä tai katukivetykseltä. Jaloissa pyörii musta kissa ja astiat asiakkaat tiskaa itse muovisangossa. Ruoka on joka ilta vähän yllätys, mutta sangriaa toki saa. Ei siis voi olla kovin huono paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti