lauantai 24. toukokuuta 2014

Mestarit areenalla

Tänä viikonloppuna Lissabonissa kuhisee. Kaupunki on yhtäkkiä yli-innokkaiden espanjalaisten valtaama. Metroasemien tauluissa juoksee infoa metron aukioloajoista espanjaksi ja jopa olutmainoksissa sanotaan naapurimaan kielellä, että tervetuloa Lissaboniin. Mitä ihmettä?

Syy tähän on tietenkin mestarien liigan loppuottelu, joka järjestetään yhdessä jalkapallon kehdoista: Lissabonissa. Espanjalaisille loppuottelu on yhtä juhlaa, sillä vastakkain ottelussa ovat taistelupukarit Real Madrid ja Club Atletico de Madrid. En itse seuraa jalkapalloa, mutta kaupungilla ei voi olla huomaamatta innosta tutisevia ja pälättäviä espanjalaisia, joilla on joukkueiden fanivaatetuksia päällään. Eräs mies oli touhuissaan kietaissut Espanjan lipun hameeksi.

Alkujuhlassa sai kuvauttaa itsensä pokaalin kanssa
Satuin tänään kävelemään kaupungin pääaukion eli Praça do Comércion ohi ja huomasin, että siellä oli jonkinlaiset ottelun alkujuhlat meneillään. Vihattua, mutta rakasta naapurimaata muistettiin jopa soittamalla taustalla pelkästään espanjalaista musiikkia. Yhden pitkän rakennuksen seinälle taas heijastettiin kuvia joukkueista. Juttelin ratikkapysäkillä jonkun portugalilaisen kanssa ja sain näin futisyleissivistykseltä välttyneenä kuulla, että paikalliset kannattavat tietenkin Real Madridia, koska pelaajista kolme on portugalilaisia. Portugalilaisnainen taas jutteli marokkolaismiehen kanssa, että jokin aika sitten liput otteluun maksoi kolmesataa ja jos tänään yrittää ostaa, saa maksaa kolme tonnia. En tiedä onko luvut ihan totta, mutta kovissa hinnoissa liput on joka tapauksessa. Nainen vitsailikin, että tämä maa tarvitsee nyt rahaa ja jostain se pitää saada. Kavereilta taas kuulin, että alun perin oli suunniteltu, että samaisella pääaukiolla olisi näytetty screeniltä ottelua suorana lähetyksenä. Päätös oli kuitenkin peruttu, koska pelättiin liikaa häiriöitä ja tappeluita yleisen tapahtuman aikana. 


Saa nähdä millainen hullunmylly huomisiltana on luvassa ottelun jälkeen. Sitä ennen kuitenkin päivitän vielä eurovaaleista Portugalissa, sillä sunnuntai lähestyy vinhaa vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti