maanantai 3. helmikuuta 2014

Välilasku Kööpenhaminassa

Ajattelin jo aluksi kirjoittaa vähän siitä miten vaihdon alkuviikot meni, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Tässä tarinaa Kööpenhaminan välilaskusta ja myöhemmin siitä kun Anna Oulusta oli täällä viikon.


Sen oikean hostellin sohva
Matkalla Lissaboniin mulla oli kevyt 22 tunnin välilasku Kööpenhaminassa. (Halvat lennot ja hullut ideat kannattaa aina!) Lento oli sen verran ovela, että se oli aamulla perillä ja lähti seuraavana aamuna, joten mulla oli melkein vuorokausi aikaa tutustua Kööpenhaminan keskustaan ja olla muutama tunti hostellissa yötä. Kööpenhaminan lentokentällä aloin miettiä, että olisin tietenkin etukäteen voinut selvittää missä hostelli on ja miten sinne pääsee. Infopisteen tanskalaisrouva kuitenkin opasti mut melkein oikein perille, joten selvittely olisi ollut pelkkää ajanhukkaa. Pyysin sitä kertomaan missä on "Danhostel Downtown in the city centre". Se kertoi mulle missä se on, mutta perillä selvisi että olin Danhostel City centressä Danhostel Downtownin sijaan. Millä todennäköisyydellä noin voi tapahtua saanko kysyä? :D Välimatka hostellien välillä ei kuitenkaan ollut kuin kymmenisen minuuttia kävellen ja mullahan oli koko päivä aikaa, joten raahasin naureskellen matkalaukut seuraavaan kohteeseen.

Hullut aamupalamätöt


Hostellissa (oikeassa hostellissa!) oli mukava hengailualue, ravintola ja baari vastaanoton vieressä ja söin siinä aamupalaa. Samalla respan työntekijä sattui mainitsemaan, että tunnin päästä hostellilta lähtee kävelykierros, josta maksetaan sen verran kuin haluaa (samanlainen kuin mistä kerroin edellisessä tekstissä). Koska en ollut myöskään suunnitellut mitään koko päiväksi, olin iloinen, että eteen käveli ohjelmaa. Kävelykierros oli tosi mielenkiintoinen ja kesti kolmisen tuntia. Tapasin siellä mukavia ihmisiä ja jäin australialaisen, malesialaisen ja parin taiwanilaisen kanssa hengailemaan kierroksen jälkeen. Aasialaiset ei olleet kunnioituksen takia halunneet ottaa kuvia samaan aikaan kun opas puhui, joten kierrettiin kierroksen parhaat palat uudelleen kuvia ottaen. Käytiin myös katsomassa pakollinen turistinähtävyys Pieni merenneito, joka oli vähän syrjässä keskustasta.


Pienet merenneidot
 Harmi kyllä en tuolla reissulla ehtinyt käymään Christianiassa, joka on itsehallinnollinen kaupunginosa Kööpenhaminan sisällä. Alueella on vain muutama laki, jotka kieltää muun muassa aseet, väkivallan, varastamisen, kovemmat huumeet, valokuvaamisen ja juoksemisen (oppaan mukaan koska muuten asukkaat luulee poliisin olevan tulossa ja menee paniikkiin?). Alueella ilmeisesti asuu muun muassa yhteiskuntakriittisiä taidepiirien ihmisiä, mutta samalla siellä toimii myös aktiivisesti moottoripyöräjengi ja huumekauppa on avointa. Alue ei kuitenkaan ainakaan päiväsaikaan ole vaarallinen, jos osaa käyttäytyä.


Ne kuuluisat värilliset seinät. Satamassa pidettiin alun perin viikon kestävä vanhojen puuveneiden näyttely, jotta alue rauhoittuisi, mutta nostosilta juuttui kiinni ja veneet jäivät paikoilleen pidempään. Kun silta olis parin viikon päästä saatu taas nostettua, kaupunkilaisen protestoi suositun venenäyttelyn poistamista niin paljon, että kaupunki päätti jättää sen satamaan pysyvästi.
Illemmalla menin takaisin hostellille tekemään check-innin ja lämmittelemään oltuani koko päivän jäässä, koska en ollut halunnut ottaa talvitakkia mukaan. Samalla törmäsin saksalaiseen, jonka kanssa olin jutellut jotain kierroksella ja päädyin menemään myöhemmin sen ja (eri) australialaisen kanssa pubiin. Pubin jälkeen ajateltiin hakea parit lisäjuomat ja mennä hostellille niitä nautiskelemaan, mutta hostellilla ei ollut mitään paikkaa missä olisi voitu olla niiden kanssa ja dormeissa oli jo ihmisiä nukkumassa. Päätettiin siis kävellä ympäri keskustaa. Käveleskeltiin yli tunti jutellen kaikenlaista, jonka jälkeen päätin mennä nukkumaan hostellille. Päivästä siis muotoutui aika hauska, vaikken ollut suunnittellut siihen yhtään mitään. Joskus hauskoja asioita vaan tapahtuu itsestään!


Pubissa oli aika mielenkiintoinen sisustus, joka perustui hirviin, alastomiin naisiin ja halloween-koristeisiin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti