lauantai 1. maaliskuuta 2014

Sataa, sataa ropisee... kuvia

Kenellekään tätä blogia seuranneelle on tuskin jäänyt epäselväksi, että tykkään ottaa valokuvia. Tässä taas muutamia muistoja kävelyiltä.

Taulu talon ulkoseinällä
Lissabonissa on niin paljon portaikkoja, että niillä on usein nimi. Joskus nimessä on on rua eli katu, joskus escada eli portaat. Alussa olin pariinkin otteeseen hämmentynyt kun kartalla luki kadunnimi, mutta katua ei näkynyt missään.

Tällainen näky ei ole Lissabonin vanhassa osassa mikään harvinaisuus. Alueella on paljon ränsistyneitä ja osa hylättyjäkin taloja. Tämä yksilö on harvinaisen huonokuntoinen. Alueella on paljon taloja, jotka viimeisten asukkaiden muutettua vain kuolevat pois - kenelläkään ei ole joko varaa tai kiinnostusta kunnostamiseen.
Toinen asia, joka tuskin blogia seuranneilta on jäänyt huomaamatta, on että talossa asuu kissa. Vihaisesta palautteesta huolimatta urhoollisesta jatkan kissakuvien lisäilyä. Tässä kuvassa katti yrittää esittää, ettei ole tehnyt mitään pahaa ja on oikeastaan vain lojunut sohvankulmalla viimeisen tunnin ajan ottaen rennosti. Minuuttia aikaisemmin sain kirjaimellisesti kissapostia niskaani, kun katin ote lipesi ahkeran koristenauhan pyydystämisen seurauksena.
Parvekekasvillisuutta. Aika muikea tuollainen iso kaktus, voisin itsekin ottaa sellaisen hoiviini.
Huomenna lähdetään viiden hengen porukalla pohjoiseen, ensin Aveiroon ja sieltä Portoon. Aveirossa ollaan yksi päivä viidestä ja loput Portossa. Joku päivä aiotaan myös vuokrata auto ja käydä Portugalin pohjoisrajalla olevassa Peneda-Gerêsin kansallispuistossa. Innostuttaa!

"Hyvää matkaa, Lissabon odottaa sinua"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti